Untitled Document


Untitled Document

Untitled Document

Borászatok

BOCK JÓZSEF PINCÉSZETE

Bock József anyai és apai ágon XVIII. században bevándorolt sváb telepesek leszármazottja. A Bock Pincészet családi vállalkozás, a családban a szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya több évtizedre, sőt évszázadra nyúlik vissza. Az elődök Németországból települtek Magyarországra a 18. században. A család 1850 óta foglalkozik ...

Tovább...

Bock József pincéje - Villányi borvidék - videó film

Bock József videó!
Fotó Galéria
Rólunk írták
Bock Wine Cellar
Látogasson el weblapunkra!

BARÁTCSUHA BORHÁZ

A Barátcsuha Borházat Nagy Imre borász és családja hozta létre Balatonakalin. A Borház a termőhely jellegzetes fajtájából készíti borait. Forgalmazott borok: Olaszrizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Muskat Ottonel, Rose, Merlot. A szőlőtermelés kifejezetten a borok jobb minőségének elérését szolgálja. Alacsonyabb tőke termelés, késői szüret biztosítja a kiváló minőséget. A november végi - decemberi szüretelésű "Olaszrizling" valamint a pincészet nevét adó régi szőlőfajta a " Barátcsuha" kiemelkedő minőséget biztosít.

Tovább...

Barátcsuha Borház

Nézze meg videónkat !

Béla Borászat Imrehegy

Borászatunk családi vállalkozásban működik 1991 óta Imrehegyen. Borainkat saját szőlőtermésből, illetve Imrehegyen és környékén termelt, felvásárolt szőlőből készítjük az imrehegyi Káptalani pincészetben. Az épület ma műemlékvédelem alatt áll. Saját szőlőterületünk 35 ha, értékesebb fajtáink az Olaszrizling, az Irsai Olivér, a Cserszegi Fűszeres, a Kékfrankos, a Zweigelt és a Pinot Noir. Új ültetvényeink Nektár, Cserszegi Fűszeres, Pinot Noir és Cabernet Sauvignon fajtákból állnak. Családunk rendelkezik saját borpalackozó üzemmel, amely évi 2-2,5 millió palack töltésére képes. Amennyiben boraink felkeltették érdeklődésüket, keressék fel pincészetünket!

Tovább...

Béla Wine Cellar

FolioVinoszek Szekszárdi borok és tolnai pálinkák

2007-ben indítottuk el FolioVinoszek - Szekszárdi borok és tolnai pálinkák on-line üzletünket, ahol finom szekszárdi borokat és Tolna megyei ízletes minőségi pálinkákat talál.

Egyre jobban tért hódít a kulturált bor- és pálinkafogyasztás, s a magasabb ígényű vásárlóink elvárásainak szeretnénk megfelelni a szekszárdi borvidék legjobb borait, pálinkáit ajánlva.

Tovább...

FiloVinoszek Szekszárdi borkereskedés

GERE TAMÁS

A kezdeti 800 négyszögölös szőlőterületünk folyamatosan növekedett. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Belföldön szállodákban, éttermekben és áruházláncokban kerülnek forgalomba, kisebb mennyiségben pedig külföldön. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben újabb fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi pincénkben.

Tovább...

Gere Tamás borász Villány

Gere Tamás videó
Fotó Galéria

GRÓF DEGENFELD PINCÉSZET

A Degenfeldeket megtaláljuk a legjelentősebb tokaji birtokosok sorában is. Szőleik a határ legértékesebb részein, a déli lejtőkön feküdtek, a város és a tarcali községhatár között. A háborúk után Degenfeld Sándor (1922-) vagyonától megfosztva Romániában élt. 1963-ban Németországba költözött feleségével, Bethlen Ágnessel és egy bankban dolgozott visszavonulásáig. Most hetvenes éveiben jár, Münchenben él. Leánya, Degenfeld Mária Thomas Lindnerrel kötött házasságot.

Tovább...

A Gróf Degenfeld Pincészet és Kastély Hotel fotógalériája -Tokaji borvidék

Degenfeld Pincészet fotógaléria
Látogasson el weblapunkra!

KÁL-VIN PINCÉSZET

A KÁL-VIN Pincészet Kft. 1993-ban alakult a Varga család szőlő és borgazdaságából, ma is lendületesen fejlődő, a környék egyik meghatározó családi borászata. Szőlőterületeink nagyobb része a Káli-medence legjobb düloiben található, de a Badacsonyi Borvidéken, a permi vöröshomokko talajú Balatonrendesi szőlőhegyen is rendelkezünk szőlőültetvényekkel. Szőlőink az ország egyik legkiválóbb fehérbor termelő területén helyezkednek el.

Tovább...

Kál-Vin pincészet - Köveskál

Kál-vin Pince videó

Magyar Borok Háza

A Magyar Borok Háza a magyar borászat jeles képviselőinek közös akaratából 1996-ban, az alábbi alapítványok ill. szervezet közreműködésével jött létre: Magyar Bor Akadémia, Magyar Szőlő és Borkultúra Alapítvány, Magyar Borok Háza Alapítvány, Magyar Kultúra Alapítvány. 1997 szeptember 2-án nyitotta meg kapuit látogatói előtt, a történelmi budai várnegyedben. Azóta az alapítványok helyét magántőke vette át, így biztosítva a folyamatos fejlesztéseket és beruházásokat, hogy azóta is állandóan bővülő szolgáltatásokkal és megújuló kínálattal várja a Ház látogatóit.
A Magyar Borok Háza több, mint különleges turisztikai látványosság, a magyar borászat egyetemes céljait szolgáló sokoldalú kulturális, szakmai műhely.

Tovább...

Magyar Borok Háza videó!
Fotó Galéria

Polgár Pincészet

A Polgár Pincészet neve immár 15 éve jelent egyet a minőségi borok termelésével.
A Polgár házaspár hitvallásának legfontosabb eleme a tradíciók tisztelete a szőlőfajták kiválasztásától a borkészítésig. A Pécsi Tudományegyetem analízisei tanúsítják, hogy a  Polgár borok előállítása során semmiféle, élő szervezetre káros anyagot nem alkalmaznak, klinikailag bizonyítottan pozitív hatással bírnak az élő szervezetekre. Az optimális termőhely kiválasztásával, terméskorlátozással, gondos szürettel és a legkorszerűbb feldolgozással a pincészet garantálja boraik kimagasló  minőségét.

Tovább...

Polgár Pince videó!
Fotó Galéria
Polgár Panzió

SALÁNKI PINCÉSZET

A Családi Borgazdaságot 1973-ban alapítottuk a tihanyi-félszigeten. Borászatunk a 71-es főútvonal mellet Aszófon található, 2 km-re TIHANYTÓL.
NYITVA VAGYUNK EGÉSZ ÉVBEN hétfőtől-szombatig 8-17 óráig. Borkóstolást, üzemlátogatást egyeztetett időpontban biztosítani tudjuk. Lehetőség van nagyobb rendezvények lebonyolítására is egy jól felszerelt konferencia teremben, ahol 350 fős rendezvényt tudunk lebonyolítani.

Tovább...

Salánki Pincészet videó

SZIGETVIN Kft

Szigetcsép, a Budapest déli határától kiinduló Csepel-szigeten található, amelyet a Duna és a Kis-Duna ölel körül. Csepel-sziget a történelem folyamán hagyományos királyi uradalom volt, ahol a két Duna-ág melletti dombhátakon az 1890-es években szőlőtelepet és pincészetet létesítettek, amely hosszú évtizedeken át a koronauradalomhoz tartozott. 1959-től az egyetemi szintű borászképzés tanpincéjeként működött, majd 1996-tól a szakmai magánbefektetők által alapított SZIGETVIN Kft. tulajdonába került. A pincészet feldolgozó, erjesztő és tárolókapacitása kb. 90 000 hl bor készítését teszi lehetővé.

Tovább...

Szigetvin Pincészet videó!

THUMMERER VILMOS

A Thummerer Pince 18 éve szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó családi vállalkozás, mely az Egri Borvidéken elhelyezkedő közel 80 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készíti borait. Széles szőlőfajta választék jellemzi a gazdaságot, fő fajtái: Királyleányka, Chardonnay, Olasz rizling, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Merlot, Blauburger. A szőlőültetvények 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő.A termés az egri Áfrika, Vidra, Mészhegy, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő és a novaji Juszalagos dűlőkből kerül ki.

Tovább...

Thummerer Vilmos borász Eger

Thummerer Vilmos videó
Thummerer Pince fotógaléria

TIFFÁN EDE ÉS ZSOLT

Tiffán Ede 1942-ben született Villánykövesden. A Kertészeti és Szőlészeti Főiskolán 1965-ben szerzett diplomát. Ezt követően 1981-től a Villányi Termelőszövetkezetnél dolgozott. 1991-től magántermelő. Magyar Borakadémia alelnöke. A Pannon Bormíves Céh alapító társelnöke. 1991-ben az Év Borászává választották. 1999-ben szakmai munkássága elismeréseként a Magyar Köztársaság Érdemrend Tiszti Keresztjét vehette át.

Tovább...

Tiffán Ede és Zsolt pincéje - Villányi borvidék - videó film

Tiffán Ede videó!
Fotó Galéria

TOKAJ HÉTSZŐLŐ

A Tokaj Hétszőlő birtok a Tokaj-Hegyaljai borvidék, a tokaji Kopasz hegy déli lankáin terül el: 45 hektárát két elsőosztályú dűlő, a Hétszőlő és a Nagyszőlő, valamint a másodosztályú Kis-Garai dűlő alkotja. A két elsőosztályú dűlő részét képezi annak a 350 hektárnyi területnek, amely a XVIII. századi besorolás szerint kivételes borokat ad.

Tovább...

Tokaj Hétszolo - Tokaj Hegyalja - videó film

Tokaj Hétszőlő videó!
Tokaj Hétszőlő fotógaléria

TOLCSVA BOR - SAJGÓ PINCÉSZET

A Sajgó Pince megközelíthetősége: Tolcsva, Sárospataktól 15 km-re a 37 főútról leágazó bekötő úton érhető el. A településre érkezve a Tolcsva-Patak hídján átkelve Erdõhorváti irányában a Dózsa Gy. u. 6. sz. alatt található borászatunk. A Sajgó Pincészet klasszikus családi vállalkozás. Megalakulását 1995.-ben az évszázadok óta felhalmozódott apáról-gyerekre szálló tudás, szakmai szeretet, tapasztalat és ragaszkodás alapozta meg. Sajgó Gábor és felesége Kiszely Katalin családi indíttatásra hozták létre a TOLCSVA-BOR KFT.-t Tolcsva községben.

Tovább...

Tolcsva Bor Kft. - Sajgó Pince -  Sajgó Gábor borász - Tokaj Hegyalja - videó film

Sajgó Pince videó!
Sajgó Panzió Tolcsva
Fotó Galéria
Látogasson el weblapunkra!

VARSÁNYI PINCÉSZET (Ker-Coop)

A magyar borok közül egyik legismertebb bormárka az Egri Bikavér de a Debrői Hárslevelű a Verpeléti Muskotály vagy Egerszóláti Olaszrizling nevek is ismerősen csengenek. A Tarna völgyében elterülő Tófalu, Aldebrő, Feldebrő és Verpelét települések által alkotott "Debrői körzetben" évszázados hagyományok és szorgos kezek munkájának eredménye a jó minőségű szőlő illetve az abból készült minőségű bor. A Varsányi Pince (Ker-Coop Kft.) 1990-ben a szőlőtermelő gazdák társulásával jött létre.

Tovább...

Varsányi Borászat Verpelét

Varsányi Borászat videó
Varsányi Pincészet szpot
Varsányi Wine Cellar

VYLYAN SZŐLŐBIRTOK ÉS PINCÉSZET

Az első szőltőkéiket 1992-ben telepítették. Az évszázados hagyományok elott tisztelegve adták birtokunknak a Vylyan nevet - így hívták Villányt a XV. században. A Vylyan egyet jelent a nyitottsággal, a megújulásra való törekvéssel és egyedi arcú borok sorával. Jelenleg 125 hektáron gazdálkodnak, ültetvényeik foleg déli, dél-keleti tájolásúak. A VYLYAN Szőlőbirtok és Pincészet Magyarország napsütötte, dél-nyugati szegletében, a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin helyezkedik el, Kisharsány községben.

Tovább...

Vylyan Pincészet - Villányi borvidék - videó film

Vylyan videó!
Fotó Galéria
Látogasson el weblapunkra!

 

 


 InterStat.hu